NOVA FISKALIZACIJA PRVI SERTIFIKOVANI HARDVERSKI LPFR

Lokalni procesor fiskalnih računa je nazaobilazni deo nove fiskalizacije. Fiskalne kase ga, uglavnom, imaju integrisanog, dok korisnici sertifikovanih softvera (ESIR-a) moraju da se odluče da li će raditi preko hardverskog ili softverskog LPFR-a. 

Ovaj uređaj je namenjen za komunikaciju sa bezbednosnim elementom, ESIR terminalom i, konačno, sa serverom Poreske uprave. U sebi poseduje integrisani čitač bezbednosnog elementa i korisnik, kada poveže sve kako treba i izda prvi račun, smatra se fiskalizovanim po novom sistemu. Kompanija Galeb je na tržište izbacila sertifikovani hardverski LPFR ME-51. Urađen na LINUX platformi, sa moćnim performansama pružiće korisnicima lagodan rad u novom fiskalnom okruženju. Sigurnosni element za rad LPFR-a je formata 2FF, odnosno, SIM kartice. 

Dakle, kompletna komunikacija fiskalnog okruženja – softvera, bezbednosnog elementa i servera Poreske uprave odvija se preko ovogo uređaja. Stabilniji je i pouzdaniji od softverskog jer se ne nalazi na nekom serveru ili Cloudu, nego u prostoru korisnika. 

Pored uređaja LPFR ME-51, Kompanija “Galeb” ima sertifikovane i fiskalne kase Galeb N910 Pro i Galeb GT 10 BOX, a ovih dana se očekuje i sertifikacija novog Galeb GE 10 Box-a. Kompletnu ponudu najvećeg srpskog proizvođača fiskalnih kasa možete pogledati na internet stranici efiskalizovan.rs ili se informisati preko besplatnog call centra na broj 0800 111 123.